Logeko © Gemaakt door Awing Overloon.

Welkom op de website van Zangvereniging LOGEKO

Music for All

Een fantastische muzikale avond op zaterdag 18 juni 2011 verzorgd door:

Dit alles op een mooie lokatie van het Openluchttheater Liberty Park te Overloon.

Op deze  pagina vind u de diverse voorstellingen/ uitvoeringen die LOGEKO de afgelopen jaren heeft uitgevoerd.


Onderstaand artikel is overgenomen uit De Gelderlander van 17 juni 2011

Zingen over het genot van de wijn en de liefde

Overloon - Het openluchttheater De Victorieklef in het Liberty Park in Overloon is morgen het podium voor het plaatselijke koor Logeko en Le Rossignol uit Lottum. Beide gemengde zangverenigingen staan garant voor het zomerconcert Music For All, waaraan ook slagwerkorkest Fanafare Vriendenkring Overloon, harpiste Oxana Thijssen, pianiste Oksana Baljva en bariton Poul van Rooij hun medewerking verlenen.

Music For All maakt zijn naam waar, want de meer dan honderd musici zorgen voor een grote diversiteit. Morgen zijn bijvoorbeeld te horen een aantal door Carl Orff getoonzette middeleeuwse Carmina Burana en Wo Musik Sich Frei Entfaltet vanWonfgang Amadeus Mozart te horen.

Met de laatstgenoemde compositie wilde Mozart aantonen welke rijkdom muziek met zich meebrengt voor de mensheid. Het thuis zingende koor, Logeko, borduurt morgen verder op zijn rijke operatraditie. Dat resulteert in het zingen van het Zigeunerkoor uit Il Trovatore van Giuseppe Verdi. Het Chiantilied van Gerhard Winkler jubelt over het genot dat de bezongen Toscaanse wijn en de liefde brengen. Ook biedt Music For All een stel Napolitaanse liederen, waaronder Funiculì, Funiculà van Luigi Denza. Behalve voor Italië is er plek voor Zuid-Afrika. Dat leidt tot de opvoering van Erile. Dit lied over krijgshaftigheid wordt volgens de organisatie opgevoerd met 'daarbij passende choreografische verrichtingen'.